Congres GLB en bodem


Datum
t/m Plaats in agenda
Locatie
Ecomunitypark, Oosterwolde (Fr)
Organisator

LNV, provincies Groningen, Drenthe, Friesland, Avalon, het Kenniscentrum Bodem, Symphony of Soils en het project Meerwaarde van de Bioboer.

Doelgroep

Boeren en iedereen die betrokken is bij de landbouwsector

Kosten

geen

Informatie
Omschrijving

Op dinsdag 12 oktober organiseren het ministerie van LNV, de drie noordelijke provincies en partners het congres 'Kansen van het Gemeenschappelijk Landbouw Beleid (GLB) en de Bodem als Basis'.Met sprekers, workshops en bedrijfsbezoeken.

Sprekers

In de ochtend spreken onder andere Aard Mulders van LNV die ingaat op de veranderingen in het GLB en Alex Datema, voorzitter van BoerenNatuur. Zijn inleiding heeft als titel 'GLB als instrument richting toekomstgericht boeren met de Bodem als basis'. Vervolgens is er een rondetafel discussie over Kansen van vergroening van het GLB voor boeren en omslag van de landbouw met onder andere Herman Wijffels (Naar een gezond Landbouw- en Voedselsysteem voor Boer, Burger en Planeet) en Eke Folkerts van het NAJK.

Workshops en excursies

In de middag kunnen de deelnemers kiezen uit een keur aan workshops of deelnemen aan een bedrijfsbezoek in Drenthe of Gronningen. Het congres is bedoeld voor boeren en voor iedereen die betrokken is bij de landbouwsector. Aanmelden voor losse onderdelen is mogelijk.

Aanmelden

via de website: www.toekomstbestendigboerennoordnederland.nl

Aanmelden voor losse onderdelen is mogelijk.