Demodag Ruwvoerteelt Gieterveen


Datum
Plaats in agenda
Tijd
09:45 tot
Locatie
Bosje 2, 9511 TB Gieterveen
Organisator

Schuitema en Barenburg

Informatie

Uitnodiging van Johan Schuitema:

Beste melkveehouder,

Je staat voor een uitdaging. Binnen de regels wil je zoveel mogelijk melk produceren en de gezondheid van je melkvee waarborgen. Ruwvoer heeft hierin een cruciale rol.

Daarom nodigen we je uit voor kosteloos persoonlijk advies over jouw ruwvoerproductie. En waar kunnen we dit beter doen dan op ons demoveld bij melkveebedrijf Mentink in Gieterveen? De meest innovatieve grassen met en zonder klaver en kruiden hebben we naast elkaar gezaaid zodat jij kunt zien welke het beste bij jou past.

Samenwerken met akkerbouwers bij jou in de buurt kan je veel voordelen opleveren. Albert Jan Bos van DLV presenteert tijdens de open dag de mogelijkheden die te behalen zijn op bouwplanniveau. Denk hierbij aan roulatie, en inzet van grasklaver en kruiden die leiden naar een vruchtbare samenwerking.

Praat onder het genot van een kopje koffie of drankje bij met je collega’s en ruwvoerspecialist Jelmer Hensens van Schuitema. Ook de grasspecialisten van Barenbrug zijn aanwezig en verzorgen rondleidingen en workshops over het optimaliseren van ruwvoerteelt.

We zijn er op woensdag 23 september tussen 09:45 – 15:00 uur. Het adres is Bosje 2, 9511 TB  Gieterveen.

In verband met COVID-19 is er sprake van beperkte opgave. U kunt zich opgeven voor het ochtenddeel ( 09:45 – 12:00 ), of voor het middagdeel ( 12:45 – 15:00 ). Opgave kan via  jelmer@johanschuitema.nl, of via 06-36427500. Met betrekking tot COVID-19 is het wenselijk dat u bij de opgave uw naam, adres en telefoonnummer/e-mailadres vermeld.

We ontmoeten je graag!

Het team van Schuitema

Omschrijving

Agrarische groothandel Johan Schuitema uit Mussel organiseert een open dag een demoveld in Gieterveen. Met verschillende gras/grasklaver/graskruiden mengsels en Albert Jan Bos (DLV) over de mogelijkheden voor ruwvoerverbetering op bouwplanniveau bij samenwerking. Ook de grasspecialisten van Barenbrug zijn aanwezig en verzorgen rondleidingen en workshops over het optimaliseren van ruwvoerteelt.

Praat onder het genot van een kopje koffie of drankje bij met je collega’s en ruwvoerspecialist Jelmer Hensens van Schuitema.

Aanmelden

Opgave kan via  jelmer@johanschuitema.nl, of via 06-36427500. Met betrekking tot COVID-19 is het wenselijk dat u bij de opgave uw naam, adres en telefoonnummer/e-mailadres vermeld.

In verband met COVID-19 is er sprake van beperkte opgave. U kunt zich opgeven voor het ochtenddeel ( 09:45 – 12:00 ), of voor het middagdeel ( 12:45 – 15:00 ).