webinar praktische tips extreem weer


Datum
Plaats in agenda
Tijd
10:00 tot
Locatie
online
Organisator

Vruchtbare Kringloop Drenthe

Doelgroep

Boeren

Kosten

Gratis

Informatie

Omgaan met droogte en andere klimaatperikelen: ‘van de regen in de drup’

De laatste jaren wordt klimaatverandering ernstig merkbaar. Droogte en hitte, maar ook hevige regenval komen vaker voor en hebben (grote) invloed op het bedrijfstechnisch handelen en daarmee de resultaten. Hoe kunt u als agrariër inspelen op deze verandering? Wilt u tips hoe u uw bedrijf meer klimaat-robuust kunt maken? Schrijf u dan in voor het gratis webinar ‘Omgaan met droogte en andere klimaatperikelen’.

Inspelen op klimaatverandering

Op 9 december organiseert Vruchtbare Kringloop samen met het project Van bodemkennis naar bodemkunde een online webinar over het inspelen op klimaatverandering. Pieter Struyk, onderzoeker Duurzame veehouderij en Agrobiodiversiteit bij Louis Bolk Instituut, vertelt u over welke maatregelen u als boer kunt nemen om perioden van droogte of overvloedige neerslag op te vangen. Denk aan vochtvasthoudend en -bergend vermogen, droogteresistentie, gebruik maken van natuurlijke hulpbronnen.

Serie webinars ‘Aan de slag met je bodem’

Vanuit de projecten Vruchtbare Kringloop Noord Nederland en van Bodemkennis naar Bodemkunde wordt een viertal verdiepende webinars over bodemkwaliteit georganiseerd. Nu vanwege corona fysieke bijeenkomsten niet mogelijk zijn, kunt u toch online uw kennis vergroten en krijgt u praktische tips om thuis toe te passen. Voor ieder webinar ontvangt u te zijner tijd een uitnodiging.

  • Webinar #1 – 17 november 2020: Leer de bodem beter kennen: wat zegt de bodem ons? Terugkijken
  • Webinar #3 - 18 januari 2021: Vruchtbare bodem: ‘effecten van bemesting op bodem’. Aanmelden
  • Webinar #4 – 15 februari 2021: Bodemleven: ‘de rol van de onzichtbare boeren hulp’. Aanmelden
Omschrijving

Vruchtbare Kringloop organiseert samen met het project Van bodemkennis naar bodemkunde een online webinar over het inspelen op klimaatverandering. Pieter Struyk, onderzoeker Duurzame veehouderij en Agrobiodiversiteit bij Louis Bolk Instituut, vertelt u over welke maatregelen u als boer kunt nemen om perioden van droogte of overvloedige neerslag op te vangen. Denk aan vochtvasthoudend en -bergend vermogen, droogteresistentie, gebruik maken van natuurlijke hulpbronnen.

Aanmelden