Webinar: Wat zegt de bodem ons?


Datum
Plaats in agenda
Tijd
10:00 tot
Locatie
Online
Organisator

Vruchtbare Kringloop Drenthe

Informatie

Vanuit de projecten Vruchtbare Kringloop Noord Nederland en van Bodemkennis naar Bodemkunde wordt een viertal verdiepende webinars over bodemkwaliteit georganiseerd. Nu vanwege corona fysieke bijeenkomsten niet mogelijk zijn, kunt u toch online uw kennis vergroten en krijgt u praktische tips om thuis toe te passen.

Omschrijving

Deze eerste webinar gaat dieper in op de vraag ‘Wat zegt de bodem ons, wat zie ik aan de bodem’. Expert Leen Janmaat van Louis Bolk Instituut neemt u mee in de verschillende facetten van de bodem, van mineralen tot bodemleven. Met behulp van de bodemscan leert u op welke bodemsignalen u kunt letten. Na de diagnose van de bodem volgen maatregelen die uw bodemkwaliteit verbeteren.

In december 2020 en januari en februari 2021 organiseert Vruchtbare Kringloop Drenthe nog drie webinars binnen hetzelfde thema ‘Aan de slag met je bodem’.

  • Deel 2- december – Omgaan met droogte en andere klimaatperikelen: ‘van de regen in de drup’.
  • Deel 3 – januari – Vruchtbare bodem: ‘effecten van bemesting op bodem’
  • Deel 4 – februari – Bodemleven: ‘de rol van de onzichtbare boerenhulp’
Aanmelden

Aanmelden kan via de website: https://www.vruchtbarekringloopnoordnederland.nl/uitnodiging-webinar-1-leer-de-bodem-beter-kennen-wat-zegt-de-bodem-ons/