Nieuwe LNV kennisvouchers - 31 mei


De LNV-Subsidie voor advies en scholing (Sabe-regeling) gaat 31 mei opnieuw open. Deze subsidie van € 1.500,- kunt u bijvoorbeeld gebruiken voor advies over hoe u meer eiwit van eigen land kunt halen, over beweiding, verdienmodellen, andere gewassen, bodemverbetering etc. Meer onderwerpen vindt u op www.rvo.nl

Vanaf 31 mei kunt u via het RVO-loket een voucher aanvragen. Er zijn vouchers voor bedrijfsadvies op maat, een verdiepingscursus stikstof in de landbouw of een cursus tot bedrijfscoach stikstof. Er is beperkt ruimte. Wees er op tijd bij! De voucher is een jaar geldig.

1. Bedrijfsadvies op maat

4200 boeren kunnen inschrijven voor bedrijfsadvies op maat. Deze vouchers kunt u ook bundelen, zodat u gezamenlijk advies kan inwinnen met andere agrarisch ondernemers.

2. Stikstofcursus

Voor 650 bedrijven is een voucher beschikbaar voor een cursus stikstof in de landbouw. Deze cursus helpt u bij het vergaren, verdiepen en toepassen van kennis over stikstofreductie op uw bedrijf.

3. Stikstofcursus bedrijfsadviseurs

Voor 180 bedrijfsadviseurs is een voucher beschikbaar voor de cursus 'Bedrijfscoach stikstof' voor bedrijfsadviseurs. Deze cursus is specifiek gericht op agrarische adviseurs die als 'bedrijfscoach stikstof' aan de slag willen. De cursussen worden aangeboden bij de groene hogeronderwijsinstellingen. Voor deze cursus geldt een eigen bijdrage van 50% van de kosten. Meer informatie op de site van RVO.

Aanvragen en meer informatie

Als agrarisch ondernemer kunt u zelf eenvoudig een voucher aanvragen voor advies of de verdiepingscursus stikstof.

Wilt u een advies-voucher aanvragen?

U kiest eerst het onderwerp waarover u advies wilt. Vervolgens kiest u de onafhankelijk erkende bedrijfsadviseur, gekoppeld aan het gekozen onderwerp uit het BAS-register. De lijst van adviseurs vindt u op de website van RVO.

Wilt u de stikstofcursus volgen?

Meer informatie over de cursus en de aanmelding vindt u op de site van de gezamenlijke onderwijsinstellingen.