Kringloop
Onderstaand een klein overzicht van studiegroepen en projecten over kringlooplandbouw. In de rechterkolom vindt u informatie over interessante websites, artikelen etc.
Projecten, studieclubs, sprekers en workshops
Dit zijn enkele voorbeelden en het staat deelnemers natuurlijk volledig vrij om deel te nemen aan andere projecten of om adviseurs naar keuze in te schakelen.

Wij-land heeft een verscheidenheid aan projecten met boeren opgezet rondom bodem, beweiding, maaien, compostering, bemesting etc. Het aanbod en de informatie is groeiend. Geregeld kijken geeft het meeste effect.

Heeft u een innovatieve onderzoeks- of kennisvraag? En bent u op zoek naar een praktische uitvoering, begeleiding of financiering van uw project? Als open innovatiecentrum kan VKON u ondersteunen.

Hoe haal ik het beste uit mijn kringloopwijzer? Kringloopwijzer.nl organiseerde najaar 2021 twee cursussen: een basiscursus en een cursus voor gevorderden. Bij voldoende interesse wordt een nieuwe reeks cursussen gegeven. Laat je interesse daarom weten

In een studiegroep gaat u aan de slag met kringlooplandbouw. Onder leiding van experts maakt u kennis met de cijfers uit de KringloopWijzer. U vergelijkt eigen resultaten met die van collega’s en stelt een bedrijfsverbeterplan op met eigen doelen en maatregelen. U leert ook meer over de benutting van mineralen en het verbeteren van de bodemvruchtbaarheid. Vruchtbare Kringloop Drenthe besteedt volop aandacht aan ‘hoe word of blijf ik Planet Proof?’ U krijgt praktische handvatten op het gebied van bemesting, voeding en teelt.

Kringloop is niet alleen bedrijfsgebonden, via samenwerking is meer mogelijk en kun je werken aan een regionale kringloop. Het project 'Samenwerking akkerbouw en melkveehouderij' biedt informatie en scholing op dit gebied.

Regionale LTO’s en zuivelondernemingen organiseren verschillende masterclasses rondom de eiwitkringloop op een melkveebedrijf. De inhoud is op basis van vooraf aangegeven interesse en de bijeenkomsten hebben betrekking op acht verschillende thema’s. U kiest in overleg uit wat aan de orde komt.