Nieuws

Denkt u aan de 1500 euro subsidie die u vanuit Duurzame Melkveehouderij Drenthe kunt besteden aan het vergaren van kennis of advies? Het leuke van dit bedrag is dat u vrij bent het te besteden aan welke adviseur of welke cursus u maar wilt. De keuze is aan ú!

Werkt u samen met een akkerbouwer? Ga er in december dan eens lekker voor zitten, bedenk welk gras vernieuwd moet worden en laat dit de akkerbouwer vóór eind januari weten. Hij zal je dankbaar zijn en kan dan een goed moment zoeken zo snel mogelijk na 1 februari!

De afgebakende periode waarin deelnemers jaarlijks een beloning kunnen aanvragen is per direct afgeschaft voor deelnemers die vanaf 2019 meedoen. Zij kunnen nu het hele jaar rond een beloning aanvragen voor behaalde duurzaamheidsresultaten.

Nu ook LNV een kennisvoucher uitgeeft voor het inwinnen van advies of het volgen van cursussen, hebben deelnemende melkveehouders € 3.000,- te spenderen aan gratis advies op opleiding. Tijd voor een overzichtje met de kenmerken van beide kennisvouchers.

Heeft u zaken waar u tegenaan loopt? Onderwerpen waarover u meer wilt weten? Laat ons dat weten. De acht gebiedscontactpersonen zijn eind oktober begonnen met de eerste bezoeken aan deelnemers en halen deze informatie graag op. Zelf al eerder bellen kan natuurlijk ook!

Ook voor u! LNV start met subsidie aan boeren voor advies en scholing over kringlooplandbouw. De subsidie per boer is € 1.500,- Ook is het mogelijk om met een groep boeren gezamenlijk een project in te dienen.

Hoe blijf je mentaal gezond bij toenemende druk, alle ballen in de lucht houden, media-aandacht en het combineren van aandacht voor gezin en bedrijf? Hier kunt u het LTO-webinar 'Mentaal gezond op boerengrond' terugkijken.

Bodemkwaliteit is belangrijk voor efficiënte bedrijfsvoering en kringlooplandbouw. Vruchtbare kringloop Drenthe organiseert 4 vrij toegankelijke webinars over de bodem. Makkelijk om even mee te pakken!

Acht Drentse melkveehouders worden aanspreekpunt voor hun collega-boeren in de aanpak naar de verduurzaming van hun bedrijf. Zij fungeren als laagdrempelige vraagbaak en inspirerende gesprekspartner.

Op 1 september heeft Mirjam Balkema afscheid genomen van Duurzame Melkveehouderij Drenthe. De afgelopen drie jaar was Mirjam Balkema voor veel deelnemers het gezicht van Duurzame Melkveehouderij Drenthe.
Nieuwsbrieven
In het nieuws

Artikel over het Drentse beloningssysteem en de gebiedscontactpersonen

Deltaplan biodiversiteitsherstel laat Drenthe aan het het woord over de aanpak van het verbeteren van de biodiversiteit in de provincie. In het zogeheten 'partnerblog' vertelt Anet Abbing over de rol hierin van Duurzame Melkveehouderij Drenthe.

Nieuwe Oogst laat Melkveehouder Ynze Oenema uit Wapse aan het woord. Hij is aanspreekpunt voor collega-boeren voor project Duurzame Melkveehouderij Drenthe.

Dagblad van het Noorden stelt de acht nieuwe gebiedscontactpersonen aan de provincie voor.